top of page
Ara

2021 Google Maps Güncellemesi Neler?

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Google, 2021 yılında yaptığı güncellemelerle kullanıcıların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Yıl içerisinde gelecek olanGoogle Maps güncellemeleri tek seferde ve tüm dünyaya aynı anda entegre edilemeyecek ancak zamanla geliştirmelerin yapılmaya devam edileceği duyuruldu. 

Google haritalar, bize her alanda yardımcı olmaya hazırlanıyor. Live View artırılmış gerçeklik ile havalimanları ve alışveriş merkezleri gibi kapalı mekanlarda da artık yol bulmamıza yardımcı olacak. Daha önce hiç gitmediğiniz bir havaalanında bazen tuvaleti bile bulmak fazlasıyla zor olabiliyor. Live View bu noktada bize yardımcı oluyor. Henüz beta sürümü denemede olan bu güncelleme, gitmek istediğiniz konumu seçip, telefonunuzun kamerasını kullanarak yol tarifini çok daha kolay bir şekilde bulmanızı sağlıyor.

Farklı Ulaşım Araçlarına Göre Yollar

Google ayrıca, yol tarifleri için ulaşım türünü seçmeye yönelik arayüzü yenilemeyi planlıyor. Şu anki mevcut uygulamada, farklı ulaşım seçeneklerine göre daha fazla ayrıntı görmek için farklı sekmeler arasında geçiş yapmanız gerekiyor, ancak gelecek olan bu yeni arayüzle listeden istediğinizi seçmeniz yeterli olacak. Araba, toplu taşıma veya yürüme gibi ulaşım seçeneklerine ek olarak bisiklet, scooter ve motosikletler için de alternatif güzergah seçenekleri sunuyor.

Yakıt Tasarruflu Güzergah Seçeneği

Google bu güncellemeyle, sadece kullanıcının faydasını değil aynı zamanda ekosistemi de düşündüğünü gösterdi. Eklenen alternatif güzergahlarda yakıt tasarrufu oluşturan rotaları da görmemizi sağlayacak. Böylece hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlanmış olacak. Doğa dostu bir tutum sergilemiş olan Google, bu güncelleme ile rakiplerinde henüz olmayan bir özellik getirmiş oldu. Yakıt açısından verimli bu yeni rotaları bu yılın sonlarında ABD’de ve daha sonrada global olarak kullanıma sunmayı planlıyor.

Yakıt açısından verimli rotalar, Google maps için yalnızca çevre dostu güncellemeler değil, ayrıca düşük emisyonlu bölgelerde ne zaman gezineceğinizi söyleyen uyarılar sunmayı da planlıyor. Google, bu uyarıların Haziran ayında Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya ve Birleşik Krallık’ta başlayacağını söylerken, yakında daha fazla ülke bu uyarıları alabilecek.

Hava Durumu Bilgileri

Google’ın yapacağı güncellemeler sadece bunlar değil.Hava durumu ve hava kalitesini gösteren katmanlar da ekleyerek kullanıcıları hava durumu hakkında bilgilendirip uyarıyor olacak.

Şehrinizdeki En Popüler Yollar

Bu yıl içerisinde gelmesi planlanan güncellemelerden sonuncusu ise, işletmeler ve kullanıcılar için pratik özellikler sunan bir paket servis güncellemesi olacak. İşletme profillerinin teslimat süreleri, fiyatları ve minimum sipariş tutarları gibi bilgileri de sunuyor olacak. İlk olarak ABD’de anlaşmalı firmalarla kullanıma başlanacağı bildirilen bu güncelleme için pilot bölgeler olarak, Portland, Oregon’daki bazı Fred Meyer mağazalarında kullanıma başlayacak.

Yıl içerisinde kademeli olarak gelecek olan Google Maps güncellemesi, tüm dünyada parça parça uygulanmaya başlasa da getireceği yeniliklerle hayatımızı yine kolaylaştıran, vazgeçilmez bir uygulama olmaya devam edecek.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page