top of page
Ara

2022’de SEO - Arama Motoru Optimizasyonu Trendleri

Güncelleme tarihi: 20 Oca 2022



Pazarlamada organik varlıkları çevrimiçi ortamda büyütmek için arama motoru optimizasyonunu (SEO) geliştirmek, en kilit pazarlama önceliği olarak öne çıkıyor. Belirli tüketici davranışı türleri için optimizasyon yaptığınızda, işletmenizin çevrimiçi ortamda daha keşfedilebilir olmasına yardımcı olursunuz. Pazarlamacıların %61’i, çevrimiçi arenada varlık göstermek için arama motoru optimizasyonunun en önemli dijital pazarlama öncelikleri olduğunu söylüyor. Peki siz SEO ve organik varlığınızı tam olarak nasıl geliştireceğinizi planladınız mı? Dijital pazarlamada planlama yaparken 2022’de SEO - arama motoru optimizasyonu trendlerini dikkate almanızda fayda var.

Anahtar kelime optimizasyonu öncelik olmaya devam edecek


SEO'dan yararlanan pazarlama uzmanlarının %47'si, şirketlerinin stratejilerinde arama bilgileri raporlarını kullandığını söylüyor. SEO pazarlamacılarının yaklaşık yarısı arama bilgileri raporlarını kullansa da, %55'i en azından içeriklerini arama odaklı anahtar kelimelerle optimize etmeye çalıştıklarını söyledi.

Ancak bu strateji çok pahalı veya zaman alıcı değildir. Büyük bir içerik ekibiniz, fazladan fazla zamanınız veya büyük ölçekli bir arama içgörü raporu oluşturacak bir SEO uzmanınız olmasa da endişelenmenize gerek yok. Örneğin, anahtar kelime için optimize edilmiş başlıklar, alt başlıklar, gövde metni veya açıklamalarla içeriğinizi nerede geliştirebileceğinizi öğrenmek için işiniz, ürünleriniz veya gelecek içerikle ilgili hızlı SEO anahtar kelime araştırması yapmak için Ahrefs veya SEMRush gibi araçları kullanabilirsiniz.

Web ekipleri video ve görsel SEO'yu unutmamalı


SEO sadece bir sayfadaki metni değiştirmeyi içermez. Ayrıca, bir sayfanın Google görsellerinde veya arama motoru video karusellerinde sıralamasına yardımcı olmak için doğru videoları veya görselleri seçmeyi ve optimize etmeyi de içerebilir. Görüntüleri optimize etmek, sayfa hızını artırmak için dosyaları sıkıştırmayı ve bir görüntüye anahtar kelime için optimize edilmiş alternatif metin eklemeyi içerebilirken, video optimizasyon stratejileri, benzer bir konuya veya anahtar kelimeye sahip bir videoyu bir blog gönderisine gömmeyi içerebilir. Şu anda SEO'dan yararlanan pazarlamacıların %53'ü videoları ve görselleri optimize etmek için bir stratejiye sahip. Bu pazarlamacıların %49'u görsel ve video optimizasyonunun en etkili SEO taktiği olduğunu söylüyor.

Link kurma, markaların arama sıralamalarını geliştirmesinde önemini koruyacak


Sağlam sıralamaya sahip siteler sizin sitenize bağlanmaya başladığında, Google'ın tarayıcıları sitenizin güvenilir olabileceğini ve alanınızda önemli bir yere sahip olabileceğini not eder. Bu daha sonra yükselmek için Google sıralamanızı kandırabilir. Bu da nihayetinde, bağlantı kurmanın veya diğer sitelerin sizinkine bağlantı vermesini sağlamanın amacıdır.

Son derece paylaşılabilir içerik yazmak, diğer web siteleriyle paylaşmak veya gönderinizin bağlantı almasını sağlamak zaman alıcı ve zorlayıcı olsa da, araştırmalar bu zamanın ve çabanın karşılığını aldığını gösteriyor. Pazarlamacıların %48’i geri bağlantı ve bağlantı kurma kullanırken bu stratejiyi benimseyenlerin %63'ü ise bu stratejinin, markalarının en etkili SEO taktiği olduğunu söylüyor.

Geçmişe yönelik optimizasyon, eski web sayfalarının yeni trafik almasına yardımcı olacak


SEO'da içeriğinizi güncel ve zengin, ilgi çekici içerikle dolu tutmak, eski istatistikler ve bağlantılarla anahtar kelime alaka düzeyinin eksik olduğu eski çalışmalara ağır basar. Ama sürekli yeni fikirler bulmak yerine geçmişte işe yarayanları alıp bugüne optimize etmek de yüksek bir SEO trafiği oluşturmanın etkili bir yolu olabilir. Mevcut içeriği alıp yeni bir podcast, web semineri veya blog gönderisi için yeniden kullanmak, arama motorlarında yukarılarda tutmaya yarar. Her dört SEO pazarlamacısından biri stratejilerinde tarihsel optimizasyondan yararlanırken bu pazarlamacıların %29'u bunun etkili bir SEO stratejisi olduğunu söylüyor.

Sesli arama taktikleri SEO radarında kalacak


Sesli arama gelişmekte olan bir teknoloji gibi görünse de, bu artan yatırımların gerçekleşmesi kaçınılmazdı. Şimdiye kadar muhtemelen Siri, Alexa veya Google'ın sanal asistanı gibi birçok sanal asistandan birini kullanmışsınızdır. Bu dijital asistanlar, hava durumu gibi kısa, bilgilendirici soruları yanıtlamakla kalmıyor; aynı zamanda daha sohbete dayalı ve özelleştirilmiş aramaları da işleyebiliyorlar.


Ortaya çıkan bu davranış nedeniyle, işletmelerin yanıt vermeleri ve bilgileri çerçeveleme şeklini değiştirmeleri gerekiyor. Google'ın manuel arama algoritmasına hizmet etmek yerine, içeriğinizi sorular etrafında çerçeveleyerek optimize edebilirsiniz.Sesli arama taktiklerini bu şekilde uyguladığınızda, kullanıcılarınızın istedikleri ve ihtiyaç duydukları yanıtları almalarını sağlamış olursunuz. Yukarıda bahsettiğimiz sohbet havasında bir soru sorabilirler ve karşılığında kaliteli ve doğru bir yanıt alırlar. Soru sorarken ve cevaplar alırken çoklu görev yapabilirler ve aradıkları cevaplara daha çabuk ulaşabilirler.


Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page