top of page
Ara

5 Adımda Etkili Pazarlama Yönetimi



Pazarlama yönetimi süreci, bir kere oluşturduğunuz ve bir daha dokunmadığınız tek defalık bir kullanım kılavuzu değildir. Pazarlama planınızın yaşayan, uzun vadeli ve gelişen bir parçasıdır. Bu nedenle, eylem, analiz ve uyarlanabilirlik gerektirir. Etkili pazarlama yönetiminde müşterileri hızlı bir şekilde dönüştüren bir stratejinin nasıl oluşturulacağına, yürütüleceğine ve ölçüleceğine odaklanmak; satın alma senaryolarını veya SEO kampanyasının nasıl yönetileceğini ele almaktan daha verimlidir. Organize ve verimli bir pazarlama süreci için 5 adımda etkili pazarlama yönetimi ortaya çıkarabilirsiniz.


Analiz


Analiz, veriye dayalı bir pazarlama yönetimi sürecinin bel kemiğidir. Hedef pazarınız ve rakipleriniz hakkında pazar araştırması yapmalı ve önceki kampanyaların etkinliğini analiz etmelisiniz. Birçok şirket de bu aşamada geleneksel SWOT analizini kullanıyor. Pazarlama analitiği, çoğu şirket için en büyük yatırım alanıdır. Pazarlama ekiplerinin hedef müşterilerini, ihtiyaçlarını ve sorunlu noktalarını ve bir ürün veya hizmeti çözüm olarak nasıl sunacaklarını tam olarak anlamaları gerekir. Mevcut müşteri verileriniz, pazarınızın arzuları ve davranışları hakkında da fikir verebilir. Ek olarak, etkinliklerini belirlemek için önceki kampanyaların KPI'larını da taramak isteyebilirsiniz.


Net Hedefler


Pazarlama ekiplerinin başarıyı ölçmesinin birkaç yolu olmasına vardır. En başta, belirli bir dönemde nitelikli potansiyel müşteri sayısını ve hedef müşteri katılımı düzeyini (NPS puanına göre) belirlemek gelir. Aynı zamanda belirli bir dönüşüm hedefindeki bir kampanyanın getirdiği dönüşüm oranını tespit etmek de kritiktir. Tabii marka bilinirliği seviyelerini takip etmek de önemli yer tutar.


Pazarlama hedefi belirleme başarısını belirlerken öncelikle hedeflerinizi spesifik olarak belirlemelisiniz. Bu hedefler takip edilebilir ve ölçülebilir olmalı. Hedeflerinize ulaşmak için yapmanız gereken eylemleri belirleyin. Net bir zaman aralığı hedefleyin. Ama en önemlisi de hedefinizin ulaşılabilir olduğundan emin olun.


Araçlar Kullanarak Kampanya İlerlemesine Hakim Olmak


Pazarlama yöneticileri genellikle birden çok kanalda aynı anda çok sayıda kampanyayı denetler. Yöneticiler, her şeyin herhangi bir karışıklık olmadan sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak için ekip üyelerini tek tip bir yol boyunca yönlendirmek için şablonlar kullanır. Şablonlar, yeni bir kampanya başlatırken etkili araçlardır. Eski şablonları kullanabildiğinizde sıfırdan başlamanız gerekmez; yeni kampanyaları daha hızlı başlatmak için bunları güncelleyebilirsiniz. Pazarlama kampanyası şablonunu seçerken, hedefleri görselleştirmenize ve gözlemlenebilir verilere dayalı kararlar vermenize yardımcı olacak birini seçmenizde yarar var.


Otomasyon


Görev otomasyonu, rekabetçi kalmak ve kaynakları verimli kullanmak için bir zorunluluktur. Aslında, pazarlama otomasyonu araçlarına yapılan harcamalar o kadar hızlı artıyor ki, 2023 yılına kadar 25 milyar doları aşması bekleniyor - bu da yıllık %14'lük bir büyüme oranı demek. Teknoloji tekrarlayan ve sıkıcı işlerin üstesinden gelirken ekiplerin yaratıcı görevlere odaklanmasını sağlayan otomasyon ve entegrasyonlara sahip bir çözüm, ekibinizi maksimum verimlilik için hazırlayacaktır.


Takip Edin gözden geçirin


Pazarlama yönetimi sürecinin beşinci ve son aşaması, her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için kampanyalarınızı izlemektir. Metriklerinizi gerçek zamanlı olarak ölçmek, sürecin başında belirlediğiniz hedeflere ulaşıp ulaşmadığınızı görmenizi sağlar. Ayrıca gelecekteki kampanyalar için bunları optimize edip yineleyebilirsiniz. Hem aktif hem de geçmiş kampanyalarınızı takip etmenize yardımcı olacak bir yazılım seçin. Bu, hedef kitlenizle ilgili olarak ortaya çıkan veya değişen çeşitli eğilimleri belirlemenize yardımcı olacaktır.


11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page