top of page
Ara

Apple’dan E-Posta Pazarlamacılığını Değiştirecek Yenilik

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Apple, mail uygulaması için yeni E-posta Gizliliği Korumasını duyurdu. Kullanıcı gizliliği için yeni adımlar atmaya devam eden Apple, e-posta mahremiyeti konusunda da büyük bir adıma hazırlanıyor. Piyasaya sürülecek yeni özelliklerle birlikte mail uygulamasında kullanıcılar, e-posta takibini sınırlama da dahil olmak üzere, uygulamalar tarafından kullanılan verilerini izleyebilme ve kontrol edebilme seçeneklerine sahip olacak. Apple’ın getireciği bu yenilik ile e-posta pazarlamacılığını değiştirecek bir yenilik olacak.

Yeni E-posta Gizliliği Koruması ile kullanıcılar, etkinliklerini üçüncü taraflardan korumak isteyip istemediklerini seçebilecekler. “Posta etkinliğini koru” seçeneğini seçerlerse, Apple Mail, IP’lerini gizleyecek ve içerikleri korumalı olarak yükleyecek. Yani bundan böyle Apple Mail, e-posta gönderenlerin, e-postalarını kimin açtığını görmesini kısıtlayacak.

Apple, resmi duyurusunda yeniliği şöyle açıklıyor: “E-posta Gizliliği Koruması, Mail uygulamasında göndericilerin kullanıcı hakkında gizlice bilgi toplamasını engeller. Yeni özellik, kullanıcıların bir e-postayı ne zaman açtıkları bilgisinin göndericiler tarafından bilinmesini önlemeye yardımcı oluyor ve diğer çevrimiçi etkinliklerle ilişkilendirilememesi veya konumlarını belirlemek için kullanılamaması için IP adreslerini maskeliyor.”

Apple’ın E-Posta Gizliliği Koruması, pazarlamacılığı nasıl değiştirecek?

Kullanıcılar artık etkinliklerini üçüncü taraflardan gizlemeyi seçebilecekler. Gizliliğin daha fazla korunması her zaman tüketicilerin lehine olsa da E-posta Gizliliği Koruması bazı rahatsızlıklara da yol açabilir. Zira e-posta açma istatistikleri, etkileşimi analiz etmek ve e-posta listelerini temizlemek için kritik rol oynuyor. Bu istatistiklerin ortadan kalkmasıyla birlikte filtrelemelerin zayıflaması sonucu kullanıcılar daha fazla sayıda istenmeyen e-posta ile karşılaşmak zorunda kalabilir.

Apple’ın E-posta Gizliliği Koruması kararı sonucu postaların açılma oranlarının tespit edilememesi ve konumun izlenememesi bazı şeyleri değiştirecek. Bundan böyle Apple Mail kullanıcıları tarafından sağlanan e-posta açılma istatistikleri güvenilir olmayacağından, gönderenlerin bir e-posta kampanyasının başarısını hesaplamak için tıklama oranları ve dönüşümler gibi alternatif ölçümlere odaklanması gerekecek.

Aynı zamanda otomatikleştirilmiş e-posta kampanyaları da bu değişimden etkilenecek. Kullanıcının bir e-postayı açıp açmadığını izleyerek daha sonra nasıl bir e-posta alması gerektiğini belirleyen otomatik e-posta kampanyaları, algoritmalarında değişiklik yapmak zorunda kalacak. Kullanıcının e-postayı açtığında nerede olduğuna bağlı olarak değişen dinamik e-posta içeriği kullanan konum bazlı e-posta sistemleri de yeni güncellemeyle birlikte artık Apple Mail kullanıcıları için işlevsiz hâle gelecek.

E-posta pazarlamacılığını oldukça değiştirecek bu yenilik yine de şimdilik yalnızca Apple Mail kullanan kişileri etkileyecek. E-posta servisinden bağımsız olarak Apple Mail uygulamasını kullanarak okunan tüm e-postaları etkilese de iPhone’da Gmail uygulaması gibi farklı uygulamalar kullananlar bu değişiklikten etkilenmeyecek. Zira bu yeni E-posta Gizliliği Koruması özellikleri yalnızca Apple Mail uygulamasında geçerli olacak. E-posta Gizliliği Koruması, bu yıl Eylül ve Kasım ayları arasında başlayacak ve iOS 15, iPadOS 15 ve macOS Monterey cihazlarını etkileyecek.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page