top of page
Ara

Dijital Pazarlama için 2022 Ölçüm Planları

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Günümüzde dijital pazarlama söz konusu olduğunda kullanıcı gizliliği en çok öne çıkan konulardan biri. Pazarlamacılar, kullanıcı gizliliğini göz ardı etmeden dijital pazarlama performansını korumaya çalışıyorlar. Fakat çoğu zaman sadece performansı korumak yeterli değil. Gizlilik standardını korurken pazarlama çabalarını daha da geliştirmek için yeni fırsatlar bulmak da hedefleniyor. Bunun için performansı korurken bazı ipuçları o kadar önemlidir ki, tekrar edilmesi gerekir. Ayrıca, kullanıcı izin tercihlerine saygı göstermek gibi yeni pazarlama çözümleri de benimsenmelidir. Gizlilik ile doğru ölçüm birbiriyle çelişmemelidir. Peki pazarlama stratejinizi geliştirip günün standartlarını yakalamak için ölçüm planınız hazır mı?

Birinci taraf veri kaynakları

Müşteri merkezli bir organizasyon olmak, birinci taraf veri stratejisine yatırım yapmaktan geçer. Müşterilerle iletişimdeki eksiklikler, şirketinizin büyümesini de olumsuz etkileyebilmektedir. Birinci taraf verileri üstüne strateji kuran şirketler, müşterileriyle nasıl anlamlı bir şekilde etkileşim kurabileceklerini daha iyi öğrenebiliyorlar. Araştırmalar, birinci taraf veri kaynaklarını birbirine bağlayan şirketlerin iletişimden, erişimden veya tek reklam yerleşiminden 1,5 kat artan gelir elde edebileceğini gösteriyor. Ayrıca, sınırlı veri entegrasyonuna sahip işletmelere göre maliyet verimliliğindeki gelişmeyi iki katına çıkarmayı başarıyorlar.

Güçlü bir etiketleme temeli

Eyleme dönüştürülebilir birinci taraf verilerini yüksek miktarda oluşturmak için sürdürülebilir bir temel oluşturmak oldukça önemlidir. Ölçüm araçlarınızı geleceğe hazırlamak dijital pazarlamanızın sürdürülebilir kalitesi için önemli yer tutuyor. İşletmenizin gerekli araçlar ve izinlerle, müşterilerinizle her doğrudan etkileşim gerçekleştiğinde birinci taraf verilerini toplamak için hazır olduğundan emin olmalısınız. Etiketleme altyapınıza yatırım yapmak, gelecekte kampanya performansını hâlâ doğru bir şekilde ölçebilmenizi sağlayacaktır.

Örneğin, Google’ın global site etiketi ve Etiket Yöneticisi, birinci taraf verileri için sağlam ve gizlilik açısından güvenli bir veri toplama ve yönetim çözümü sağlar. Etiketler, bir müşterinin web sitenizden ne zaman satın alma gerçekleştirdiğinden sitenizde ne kadar zaman geçirdiğine kadar her şeyi ölçmenize yardımcı olur ve net bir resim sunar. Ayrıca, Google’ın tüm ölçüm ve analiz ürünleriyle kolayca entegre olur ve bunları destekler. Bu da kampanya başarısına giden yolda daha fazla verimlilik anlamına gelir.

Kullanıcı onayına saygı

Kullanıcılarınızla güven oluşturmak ve sürdürmek çok önemlidir. Yöntemlerinizi geleceğe hazırlamak için çalışırken, doğrudan müşteri etkileşimleriniz tarafından toplanan birinci taraf verilerine güvenmeniz gerekecektir. Kullanıcı seçimlerine saygı duymak güven oluşturur. Kullanıcı izni seçimlerini toplamanıza ve yönetmenize yardımcı olması için bir izin yönetimi platformu benimseyebilirsiniz. İzin yönetimi platformunuzun analiz araçlarınızla entegre olduğundan emin olmanızda fayda var. Böylece sitenizin tüm bölümleri, kullanıcı izni tercihlerine saygı göstermek için birlikte çalışabilir. Örneğin, bir kullanıcı tanımlama bilgilerini kabul etmezse, web siteniz bu kullanıcının ziyareti sırasında tanımlama bilgilerini kullanmamak için etiket davranışını güncelleyebilir.

Daha doğru ölçüm sağlayan çözümler

Gelişmiş dönüşümler sayesinde reklamverenler medya performanslarının daha doğru bir resmini ortaya çıkarabilir. Bu çözümle reklamverenler, kullanıcı tarafından sağlanan birinci taraf verileri mevcut etiketleri aracılığıyla paylaşabilir. Bu da yalnızca etiketlemeyle gözlemlenemeyen dönüşümlerin belirlenmesine yardımcı olur. Böylece dönüşüm modellemesini bilgilendirmek için daha gözlemlenebilir veriler sunarak kapsamlı raporlama ve optimizasyon sağlanır. İşletmeler bu çözüm sayesinde güçlü sonuçlar alabilirler.

Dijital pazarlamanın geleceğine hazırlık

Gizlilik daha da güçlü bir temel standart haline geldikçe, pazarlamacıların uzun vadede ölçeklenecek çözümler araması gerekiyor. Neyse ki, gizlilik ve doğru ölçümün artık çelişmesine gerek yok. Doğru araçlar ve planlama ile işletmeler, kullanıcılar için aynı harika deneyimi sürdürürken pazarlama yeteneklerini geliştirmek için ilerleyebilir.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page