top of page
Ara

Google Sayfa Deneyimi Güncellemesine Hazır Mısınız?

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Google, kullanıcılarının çok daha hızlı ve rahat bir deneyim yaşaması için harekete geçti. Arama motorunda üst sırada olmak ve algoritmanın sitenizi sıralamaya alması için farklı kriterler vardı. Şimdi ise, Google bunlara yeni bir sıralama sistemi eklemek için harekete geçti. Mayıs 2021’de uygulamaya geçmesi hedeflenen yeni Google sayfa deneyimi güncellemesi sitelerin arama motorlarındaki sıralamasını etkileyecek bir güncelleme olacak. Bu girişimin bir parçası olarak, web’deki kullanıcı deneyimini ölçmek ve geliştirmek için gerekli olan bir dizi karşılaştırma testi olan Web Vitals’ı başlattılar.

Google Sayfa Deneyimi Güncellemesi

Sayfa deneyimi, kullanıcıların bir web sayfasıyla nasıl etkileşimde bulunduğunu ve bunun onlar için ne kadar iyi veya zorlayıcı olduğunun tüm yönlerini içerir. Bu deneyim mevcut Google Arama sinyalleri olan mobil uyumluluk, güvenli tarama, HTTPS ve müdahaleci geçiş reklamı yönergelerini içerir. Ayrıca, Google’ın Web Vitals’taki yükleme, etkileşim ve görsel kararlılık metriklerini de içerir.

Google Web Vital Metrikleri:

1. Yükleme, sayfanızın sunucudaki yüklenme hızı. Yani, sitenizin ana içeriğinin büyük kısmının yüklendiği zaman çizelgesidir.

2. Etkileşim, kullanıcının sayfaya tıklaması ve verilerin işlenmesi arasında geçen süreyi hesaplar.

3. Görsellik, kullanıcıların rahatsız edici veya beklenmedik görsellere maruz kalmasını engellemekle ilgilidir.

Başlangıç ​​olarak, kullanıcı deneyiminiz en üst sıralarda görünüyorsa, görsel ipuçları tüketicileri ve tarayıcıları diğerlerinin üzerinde gösterip sayfanıza yönlendirecektir. Sonuçta, müthiş bir sayfa deneyimi, insanların daha fazlasını yapmasını sağlar ve katılımı artırır. Yeni kriterleri uygulamayan sayfaların sıralamada geride kalacağı aşikâr görünüyor. Bu maalesef, site trafiğinde önemli bir düşüş anlamına gelir.

Alınabilecek Aksiyonlar

  1. Belirli metrikleri anlayarak başlayabilirsiniz. LCP (En Büyük Zengin İçerikli Boyama), CLS (Kümülatif Düzen Kayması) ve FID (İlk Giriş Gecikmesi). Google’ın kendisi, bunlara hakim olma konusunda yararlı olan açıklamalar ve ölçüm standartları sağlar.


  1. Sitenizin denetimini yapabilirsiniz. Sayfa yükleme hızları, yanıt verme, UX, mobil kullanılabilirlik ve güvenlik gibi yeni sıralama faktörler için optimize etmelisiniz.

  2. Page Speed ​​Insights gibi Google’ın çevrimiçi mobil uyumluluk testi ve tüm cihazlarda performans denetleyici araçlar kullanmalısınız.

  3. Yüksek kaliteli bir web sitesi oluşturmak için SEO, UX ve IT ekipleri, gelecekteki hedefler ve eylemler söz konusu olduğunda mükemmel bir uyum içinde çalışmalıdır.

Sayfa Deneyimini Artırmak için İpuçları

Sitenizi mobil aramalar için optimize edin.

Sitedeki kodları azaltarak, tarayıcı önbelleğinden yararlanarak ve yönlendirmeleri azaltarak sayfanızı mobil kullanıma hazır hale getirmelisiniz. Site yapısı mobil cihazlar için optimize edilmeli. Küçük ekranlarda çekici görünmesi için web sayfası tasarımı basit ve duyarlı olmalı.

Sayfa Hızını İyileştirin

Yapılan son araştırmalara göre, yükleme esnasında oluşan 1 saniyelik gecikme bile %70’e kadar geri dönüş oranını kaybettirmekte. Sayfa hızını iyileştirmek için HTTP isteklerini en aza indirin. Ayrıca resim dosyası boyutlarını kontrol etmeyi unutmayın.

İlgi Çekci CTA’lar

Bir ürün satmak veya haber bülteninize abone olmalarını sağlamak için, kullanıcıları harekete geçirecek nokta CTA’lardır. Bu CTA’ların parlak ve ilgi çekici olması kullanıcıları istediğiniz aksiyonu almaya yönlendirir.

Görseller için Alternatif Metin Kullanın

Alternatif metin HTML kodunda kullanılır ve sayfadaki bir görüntünün görünümünü ve işlevini açıklar. Resim dosyasının yüklenmemesi durumunda bu tür alt etiketler görüntülenecektir. Bu tür açıklamalar, arama motoru tarayıcıları tarafından indeksleme için de kullanılır ve sıralamada yardımcı olur. Alternatif metin açıklamaları kısa ve spesifik olmalıdır.

Tabi ki sadece Google’ın bu parametrelerini kullanarak sitemizin performansında %100 bir artış bekleyemeyiz. Sitenin erişilebilirlik hızı çok önemli olsa da, site içerikleri de kullanıcının site içinde geçirdiği vakit ve güzel bir deneyim yaşaması için hala bir hayli önemli. Basitçe söylemek gerekirse, iyi içerik, sayfa sıralamasının belirlenmesinde her zaman kritik bir rol oynayacaktır. İçerik basit olmalı, bir ihtiyaca cevap vermeli ve benzersiz olmalıdır. Bu tür içeriğe sahip olduğunuzda ve ardından bunu Google’ın algoritma güncellemeleri için optimize ettiğinizde, sıralamanızın en üste yakınlaştığını göreceksiniz.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 216 999 35 86

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page