top of page
Ara

İçerik Pazarlaması Hedefleri


Marka bilinirliğini artırma çabası pazarlamada elbette çok önemli. Ama içerik pazarlama hedeflerinin odağına marka bilinirliğini artırmayı koymak, sizi ters köşeye yatırabilir. Çoğu yönetici, “geri dönüş” terimini tek bir şeyle bir tutar; yani gelirle. Yani “İçerik pazarlamamız marka bilinirliğini artırıyor” demek, bütçeyi güvence altına almak, sürdürmek veya artırmak söz konusu olduğunda yeterli olmaz. Sonuçta şirketin giderlerini marka bilinirliği ödemiyor maalesef…


Marka bilinirliğini hedef olarak belirlemek yerine, bunu bir iş hedefine doğru bir adım olarak düşünmeniz daha faydalı olacaktır. Peki içerik pazarlaması hedefleri nelerdir? Kârlı eylemi yönlendirmek. Bu kadar basit. Peki neler karlı bir eylem olarak sayılır diyorsanız buyurun bir göz atalım.


Yararlı ve ölçülebilir olması için içerik pazarlama hedeflerinin spesifik olması ve şirketinizin üzerinde çalıştığı anlamlı bir iş hedefine uyması gerekir. Satış, tasarruf ve müşteri sadakatinden birine odaklanan hedefler seçerseniz içerik pazarlamanın iş hedeflerine nasıl katkıda bulunduğunu anlatmakta sorun yaşamayacaksınız.


İçerik pazarlama hedeflerinizi belirlerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör:


Aboneler

İçerik pazarlamasının temeli, abone olan bir kitle oluşturmaktır. Aboneler, iletişim bilgilerini paylaşan ve sizden iletişim almayı kabul eden kişilerdir. Bu aynı zamanda, şirketinizin ürün veya hizmetlerinin dışında değer sağlarken onlara ustaca pazarlama yapma imkanı verir. Aslında içerik pazarlamasının yarattığı ticari varlık içerik değil seyircidir.


İşletmeniz yeni bir pazara girmek, yüksek profilli bir pazar lideriyle rekabet etmek veya içerik pazarlama yolculuğuna başlamak istediğinde bir abone hedefi belirleyin. İlerlemeyi, sahip olunan bir kanala (e-posta bülteni, blog uyarıları, dergi, podcast vb.) abone sayısı veya genel izleyici dönüşüm oranıyla karşılaştırıldığında abone dönüşüm oranı ile ölçün.


Müşteri adayları

Etkili içerik, tüketicileri potansiyel müşteri olmaya teşvik edebilir. Abonelerin aksine, müşteri adayları bir e-posta adresinden fazlasını sağlar. İçerik teklifinde değer gördükleri için kendileri hakkında daha fazla bilgi alışverişinde bulunurlar. Bazı potansiyel müşteriler çok da “potansiyel” olmayabilir. Bu kişiler içeriği istemiş olabilir, ancak markanızdan bir daha haber almak istemeyebilir veya şu anda ürününüz veya hizmetinizle ilgilenmiyor olabilirler. Bu gerçekten olmayan potansiyel müşterileri, zaman içinde daha değerli hale gelebilecek abonelere dönüştürmeyi düşünebilirsiniz.


İşletmeniz içerik pazarlamasını satış ekibi için bir araç olarak görüyorsa, yeni potansiyel müşterileri bulmaya veya nitelendirmeye yardımcı olmak veya potansiyel müşterileri beslemek için müşteri adayıyla ilgili hedeflere odaklanın. Form ve açılış sayfası dönüşüm oranları, indirmeler ve pazarlama ve satış için uygun potansiyel müşteri yüzdesi ile içeriğin etkisini ölçün.


Satış desteği

Satışları içerikle desteklemek, tipik olarak, müşterilerin ürününüzü veya hizmetinizi seçmeye karar vermelerine yardımcı olacak parçalar oluşturmayı içerir. Benzer müşterilerin sorunlarını nasıl çözdüğünü gösteren referanslara ve örnek çalışmalara yer vermeyi düşünebilirsiniz.


Şirketinizin satışları artırması veya yeni gelir akışları açması gerektiğinde içeriğinizi buraya odaklayın. Müşteriden müşteriye dönüşüm oranları, yeni müşterileri kazanma süresindeki etkisi ve elde edilen gelir yoluyla satış performansınızı ölçün.


Müşteri desteği ve sadakati

Çoğu kişi içerik pazarlamasını en üst düzey oyun olarak görse de içerik, satıştan sonra müşterinin kararını pekiştirmek için işe yarayabilir. “Nasıl yapılır” ve “etkinleştirme” içeriği, müşterinin satın alma işleminden değer elde etmesini ve muhtemelen tekrar satın almasını sağlamaya yardımcı olabilir.


Destekle ilgili maliyetleri (yani yüksek hacimli destek çağrıları) azaltmak önceliğiniz olduğunda, işletme tekrar işi güvence altına almakta zorlandığında veya ürün seçenekleri ve eklentileri satarken müşteri desteğini ve sadakati artıracak içeriklere odaklanın. Etkiyi, içerik tüketen mevcut müşterilerin yüzdesi, destek çağrılarının sayısındaki azalma, tekrar eden müşteri sayısı, satıştan elde edilen gelir, müşteri tutma oranı ve kayıp oranındaki değişikliklere göre ölçün.


Profesyonel içerik üretimi

Etkili içerikler üretmek istiyorsanız yapacağınız en iyi tercih, profesyonel bir içerik ajansı ile çalışmak. 360 derece pazarlama yapan Saola Marketing, uzman ekibiyle tüm mecralarda yaratıcı, ilgi çekici içerikler üreterek hedef kitleleri yakalamanızı, potansiyel müşterilere dönüştürmenizi sağlar.

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page