top of page
Ara

İnsanlar YouTube’u Neden Ziyaret Ediyor?

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



YouTube, 2 milyardan fazla küresel kullanıcısıyla dünyanın en büyük ikinci web sitesi. Yine de, büyük kitlesine rağmen videolarınızla etkileşim kurmak zor olabiliyor. Sonuçta görüntüleme, beğeni, paylaşım ve hatta aboneler kazanmak için içeriğinizin YouTube’un büyük kitlesinin en azından bir kısmının ilgisini çekmesi gerekir. Ancak, YouTube’u kullanmaya yeni başlıyorsanız veya stratejinizi geliştirmekte zorlanıyorsanız, platformun kitlesinin henüz ne istediğini bilmiyor olabilirsiniz.

İnsanların YouTube’u ziyaret etmelerinin en yaygın nedeni olarak neyi seçtiğine geçmeden önce, aşağıdaki listede görmeyeceğiniz bir şeyden bahsetmekte fayda var: ürün keşfi. Ziyaretçilerinin yalnızca yaklaşık %3’ü YouTube’u öncelikle “ürünler hakkında bilgi edinmek” için ziyaret ediyor. Aslında, 2020 yılında yapılan bir ankette, insanların %94’ü ürünler hakkında bilgi edinmek için açıklayıcı videolar izlediğini söylüyor. Birçok YouTube kullanıcısı her zaman yalnızca ürün videoları için YouTube platformuna girmeyebilir, ancak muhtemelen bir ürün satın almayla ilgili karar verme aşamasında olduklarında onları izlemeye devam ederler.

Bununla birlikte, kitlelerin YouTube’da ne aradığını bilmek, markanız veya ürününüzle ilgili, onların ilgisini çekebilecek ve görüntüleme ihtiyaçlarını karşılayabilecek unsurlarla bir araya gelen bir video hazırlamanıza yardımcı olacaktır. İnsanların Youtube’u ziyaret etmedeki en popüler üç motivasyonu ise şöyle:

1. Eğlendiren Videolar İzlemek

Tüketicilerin %65 gibi büyük bir kısmı YouTube’u sadece eğlence için ziyaret ettiklerini söylüyor. Bu istatistik, özellikle çok gösterişli veya dikkat çekici olarak kabul edilmeyen bir ürün satıyorsanız, pazarlamacılar için ürkütücü olabilir.

Ancak, YouTube’daki kişilerin izledikleri içerikle eğlenmek veya en azından merak uyandırmak istediğini akılda tutmak çok önemlidir. Bu nedenle, ister YouTube video reklamları isterse standart videolar yayınlamayı planlıyor olun, bunlara bir miktar eğlence, aksiyon veya ilginç bilgiler eklemeniz faydalı olacaktır.

2. Bir Şeyin Nasıl Yapılacağını Öğrenmek

Hepimizin hayatında bir şeyi nasıl yapacağımızı bulamadığımız ve yardımcı olabilecek bir video için interneti taradığımız bir anımız olmuştur. Bu nedenle, ankete katılanların %13’ünün öncelikle “bir şeyin nasıl yapılacağını öğrenmek” için YouTube’u ziyaret etmesi şaşırtıcı değil.

Bir pazarlamacı olarak, markanız, sektörünüz ve hatta ürününüzle ilgili şeylerin nasıl yapılacağına ilişkin videolarla YouTube kitlesinin tavsiye ve rehberlik ihtiyacından yararlanabilirsiniz.

Nasıl yapılır formatına odaklanmanın yanı sıra, bir izleyicinin ilginç içerik ihtiyacını karşılamak için etkileyici veya eğlenceli video sunucusu gibi eğlenceli öğeleri de karıştırabilirsiniz.

3. Bir Hobi, İlgi Alanı veya Endüstri Gibi Bir Şey Hakkında Bilgi Edinmek

Bazı insanlar bir şeyin nasıl yapılacağına ilişkin adım adım kılavuzlar bulmak için YouTube’u kullanırken, bazıları yalnızca mümkün olduğunca çok değerli bilgiyi özümsemek için videoları izliyor. YouTube ziyaretçilerinin %13’ü YouTube’u “Bir hobi, ilgi alanı veya sektörle ilgili bir şey öğrenmek” için ziyaret ettiğini söylüyor.

Bir pazarlamacı olarak, videolarınızda veya yayın içi reklamlarınızda bu YouTube kullanıcısı ihtiyacından da yararlanabilirsiniz. İşte bir sonraki videonuza değerli bilgiler eklemenin birkaç yolu.

  1. Şaşırtıcı veya ilginç bir istatistikle videoyu yönlendirmek.

  2. Şirket liderlerinizden veya sektör uzmanlarınızdan uzman ipuçları dolu röportajlar.

  3. Sektörünüz veya markanızla ilgili bir konu hakkında eğlenceli grafikler, çizelgeler ve ilginç bilgiler içeren açıklayıcı bir video kaydetme.

Diğer Cevaplar

İlk üç yanıtın yanı sıra, insanların %3’ü öncelikle “favori ünlülerin veya etkileyici kişilerin” videolarını izlemek için YouTube’a gittiklerini söylerken, %3’ü ise platformu öncelikle “haberler ve trendler” ile ilgili videolar bulmak için kullandığını söyledi.

Bu yanıtların stratejinizi belirlemesi gerekmese de, insanların eğlence ve ilginç bilgiler aradığı temalarla uyumludur.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page