top of page
Ara

İşletmeler için Mobil Neden Önemli?

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Akıllı telefonlar günlük yaşantımızın vazgeçilmez birer parçası oldu. Özellikle pandemi ile birlikte, ihtiyaçlarımızın büyük bir kısmının uygulamalar veya web siteleri üzerinden yapılması mobil ticaretin artışını hızlandırdı. Daha önce bir web sitesine veya uygulamaya ihtiyaç duymayan işletmeler Covid-19 süreci ile birlikte işletmelerinin devamlılığını sağlayabilmek, tüketicinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için dijital dünyada markalarını konumlandırmaya başladılar. Böylece mobil cihazlardan alışveriş yapan kullanıcıların sayısında hiç olmadığı kadar büyük bir artış yaşandı.

Ancak bir web sitesi veya uygulama ile mobil dünyada yer almak yeterli olmuyor. Web sitelerinin mobil uyumlu olması elbette olmazsa olmaz bir nokta ancak bazen web sitelerindeki hatalar nedeniyle kullanıcılar satın almaktan vazgeçebiliyor.

Araştırmalara göre internetten ürün veya hizmet satın almak için araştırmaya başlayan her on kişiden üçü, hiç bir ürün veya hizmet satın alamıyor. Tüketicilerin mobilde yaşadıkları kötü deneyimler, satın alma sürecini uzatan işlemler kullanıcılar için kötü deneyime neden oluyor ve en nihayetinde potansiyel satışların kaybına neden oluyor. Türkiye nüfusunun %90’ının akıllı cihaz kullandığı düşünülürse, buradaki kaybın büyüklüğü göz ardı edilemez. Peki nedir tüketicinin kötü deneyim yaşamasına neden olan ana sorunlar?

Kullanıcıların Mobilde Kötü Deneyim Yaşamasına Neden Olan Üç Ana Etken

1. Sayfalardaki Fazla Kaydırmalar

Tüketici aradığı ürüne veya hizmete hızlı bir şekilde ulaşmak ister. Yüzlerce seçenek arasında aradığını bulmaya çalışmak tüketiciler için satın alma sürecini çıkmaza sokan en önemli unsurlardan birisidir. Özellikle akıllı telefonlar gibi küçük ekranlı cihazlarda kullanıcıların tek seferde bir veya iki ürün görebildiğini unutmamak gerekiyor.

2. Otomatik Doldurulmayan Alanlar

Tüketici, kolay bir şekilde kişisel bilgilerini doldurmayı amaçlar. Örneğin, kimlik veya kart bilgilerini toplu bir alanda paylaşmaktan çekinir veya yanında bulundurmaz. Her şey yolunda gitse bile küçük bir ekrandan form doldurmak kullanışlı değildir.

3. Yavaş Siteler

Web sitesinin bir saniyelik gecikme ile açılması bile kullanıcı için büyük problemlere yol açabilir. Tüm bu problemler zamanla kullanıcının sizden uzaklaşmasına sebep olur. Bu sebeple mobil web sitenizin sorunsuz ve hızlı çalıştığından emin olun.

Kusursuz Alışveriş Deneyimi

Eğer müşterilerinizin size bağlı kalmalarını ve gelecekte de sitenizi tekrar ziyaret etmelerini istiyorsanız onlara kullanışlı, pratik ve hızlı bir deneyim sunmalısınız. Siz kusursuzluğu ne kadar hedeflerseniz müşterileriniz sizden o kadar memnun olacaktır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page