top of page
Ara

LinkedIn Sayfanızı 5 Adımda Mükemmelleştirin

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Kitleniz için LinkedIn sayfanızı ilgi çekici içeriklerle güncellemeniz, etkili pazarlamanın temelini oluşturuyor. LinkedIn sayfanızda düzenli güncellemeler yayınlamanız, kitlenizle aranızdaki bağı güçlendirir ve aynı zamanda takipçileriniz ve çalışanlarınız yoluyla organik şekilde büyüyebilecek bir pazarlama potansiyelinin yolunu açar. Ayrıca LinkedIn üyelerinin ilgisini çekme şansınızı artırarak pazarlamanızı daha geniş bir kitleye ulaştırma fırsatı da yaratır.

Güncelleme kalitenizi mükemmelleştirmek için geniş kaynaklara ihtiyacınız yok. İçerik paylaşmak, sohbetlere katılmak ve markanızın profilini yükseltmek için bu 5 adımı takip edin:

1.Adım: İyi içerikler seçin:

LinkedIn sayfanızdaki içerik önerileri özelliği, farklı kitlelerin ilgisini çeken konuları ve bu konularda en çok etkileşim alan gönderileri gösterir. Bu da kitlenizin ilgisini çekebilecek konuların bir listesini oluşturmanıza ve güncellemeleriniz için daha iyi bir planlama yapmanıza yardımcı olur.

Paylaşımlarınız için içerik önerileri özelliğini kullanmanın birkaç farklı yolu var. Etkileşimleri artırmanın en iyi yolu orijinal içerik paylaşmak. Kitlenizin halihazırda nelerle etkileşim hâlinde olduğunu görmek de iyi bir ilham kaynağı. Alternatif olarak, LinkedIn’de halihazırda ilgi gören gönderileri de paylaşıp sohbetin bir parçası olabilirsiniz. Aramanızı filtreleyerek takipçileriniz ve çalışanlarınız tarafından paylaşılan içerikleri de görüntüleyebilirsiniz. Bu içerikleri paylaşmak ve içeriği yayınlayan kişilerin ismini duyurmak da LinkedIn topluluğunuzla etkileşime geçmenin en iyi yollarından biri. Böylelikle elinizde paylaşacak yeni içerik yokken bile takipçilerinizin akışında markanızı bu şekilde öne çıkarabilirsiniz.

2.Adım: Paylaşımlarınız sade, anlaşılır ve eğlenceli olsun

Güncellemelerinizde zihni açan sorular sorarak, ilginç istatistikler paylaşarak ya da etkileyici alıntılar yaparak paylaşımlarınızı ilgi çekici hâle getirebilirsiniz. Bunun yanında LinkedIN’de diğer sosyal paylaşım platformlarının aksine uzun yazılar ve hikayeler ilgi çekiyor. Okuyucuların ortalama 2 dakikasını ayırabileceği uzunluktaki yazılarla sayfanızdaki içerikleri çeşitlendirebilirsiniz.

Paylaşımlarınızda mümkün olduğu kadar basit ve ilgi çekici olmaya dikkat edin. Hedef kitlenize sunduğunuz mesajlarda net olmaya çalışın. Bağlantı paylaşırken “Ben buna tıklar mıydım?” diye kendinize sorun.

3.Adım: Göze çarpan görsel kullanın

Görsel veya video içeren güncellemeler diğerlerinden daha çok etkileşim toplar. Fakat tüm görseller de aynı etkiyi yaratmaz. Stok görseller kullanmaktan kaçınarak orijinal olun. Ofisinizin ve çalışanlarınızın fotoğraflarını paylaşmak şirketinizin otantik yüzünü gösterecektir. Metin içeren görseller tercih etmeye çalışın. İyi seçilmiş birkaç sözcük görselinizin gücünü artıracaktır. Ama görüntünün kendini anlatmasına da izin verin. 1200×627 pixel boyutu, görsel için en ideal ebattır. Video paylaşımında ise 30 saniye ile 2 dakika arası süre aralığına uymaya dikkat etmenizde fayda var.

4.Adım: Kitlelere özel paylaşımlar yapın

Güncellemelerinizi planlarken 4-1-1 kuralını takip edin. Kendiniz hakkında paylaştığınız her bir gönderiye karşılık, üçüncü bir kişinin şirketiniz hakkında yazdığı bir gönderi ve kitlenizin gözünde değerinizi artıracak ancak yaptığınız işle ilgisi olmayan dört içerik paylaşın. Bu içerikler, kitleniz için özel olarak yarattığınız içerikler de olabilir, başkalarının gönderilerinden alıp yaptığınız paylaşımlar da olabilir.

Gönderilerinizde hitap ettiğiniz kitleyi doğrudan refere ederek dikkatini çekmek LinkedIn’de kanıtlanmış bir yöntem. Sayfanızda her güncelleme yayınlayışınızda, takipçileriniz arasından spesifik bir grubu hedefleme seçeneğiniz var. Bu yöntem, onların ilgisini en çok çeken konularda özel olarak içerik hazırlamanıza olanak sağlar.

5.Adım: Alışkanlıklarınızı yenileyin

Başarılı bir güncelleme oluşturma işi yalnızca metin yazıp doğru bir görsel bulmaktan ibaret değil. Paylaştığınız içeriklerin hak ettiği değeri görmesi için adapte olmanız gereken bazı faydalı alışkanlıklar var. En iyi içeriklerinizi ve en çok etkileşim alan güncellemelerinizi profilinizin üstüne sabitlemekle başlayabilirsiniz. Paylaşacağınız bağlantıları kısaltırken içine takip linki de yerleştirin ve LinkedIn sayfanızın ne kadar trafik yarattığını görüntüleyin. Sgm.gr gibi link kısaltma servislerinde kısalttığınız bağlantının trafiğini takip edebilirsiniz. Page Analytics ve Direct Sponsored Content özelliklerini kullanarak da farklı türde güncellemeleri test edip hangisinin daha iyi performans gösterdiğini görebilirsiniz.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page