top of page
Ara

Markanız için sosyal medya iletişimi neden önemli?

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Markanızın bir sosyal medya hesabı var mı? Büyük ihtimalle var ama neden var? ‘’Herkesin var işte, biz de açalım dedik’’ ise cevap, büyük bir hata içerisinde olabilirsiniz. Çünkü yapılan son araştırmalara göre internet ve sosyal medya kullanımı giderek artarken dijitalleşme satın alma davranışlarını doğrudan etkiliyor. Sosyal medya kanalları üzerinden hedef kitlesi ile etkileşim içinde bulunan markalar kazanırken bu mecralarda tüketicisiyle diyalog kurmayı başaramayanlar ise büyük bir fırsatı kaçırıyor. Kısacası dijital dünyada her şeyin başı doğru ve etkili sosyal medya iletişimi araştırmalar da bu tezi doğruluyor. Lafı daha fazla konumuza başlayalım.

Türkiye’de her 3 kişiden 2’si sosyal medya kullanıcısı

Türkiye’de nüfusun %64’ü, yani; 54 milyon kişi, aktif sosyal medya kullanıcısı. Bu da şu demek; ister bahçe budama makası satın; isterseniz egzotik kahve çekirdekleri, var olan ya da potansiyel müşterilerinizin büyük bir bölümü sosyal medya kullanıyor.

Hedef kitlenizin ilgisini çekecek ve markanızı sosyal medyada takip etmelerini sağlayacak kaliteli içerikler üretin ve dijital dünyanın sunduğu bu büyük fırsatı değerlendirin. Üstelik bir sosyal medya hesabı açmak, paylaşım yapmak için herhangi ücret ödemenize gerek yok. Sadece yaratıcı olun ve değer yaratan içerikler düşünün, paylaşın, onları markanızla etkileşim kurmaya ikna edin. Ya da tüm sosyal medya yönetimi süreçlerini Saola’ya bırakın, markanızın sosyal medyada nasıl büyüdüğünü görün.

Türkiye'de dijital medya kullanım alışkanlıkları

İnternet ve Mobil Telefon Kullanım İstatistikleri

Daha az TV daha fazla internet ve sosyal medya

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) ve İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan rapora göre günlük sosyal medya kullanım süresi, televizyon izleme süresini geçmiş durumda. 2020 yılı itibarıyla gün içinde ortalama 2 saat 44 dakika TV izlerken 2 saat 48 dakika kadar sosyal medyada vakit geçiyoruz. 2006 yılında, 5 saatin üzerinde olan televizyon izleme süresi bugün yerini 7 saat 9 dakika ile internete bağlanma alışkanlığına bırakmış durumda.

Medya tüketim alışkanlıkları hızla değişirken pazarlama dinamiklerinin de bu değişimden nasibini almaması mümkün değil. Pazarlama kampanyalarında dijitalin önemi günden güne artarken internet, daha düşük bütçelerle daha efektif, ölçülebilir, veri öncelikli, detaylı hedefleme yapılabilen reklam çözümleri sunuyor. Eskiden televizyon, gazete, dergi gibi geleneksel medyada sadece büyük markaların tekelinde olan reklam sektörü internetle birlikte tabana yayılıyor, ufak markalar da bu rekabete katılıp büyüme fırsatı yakalıyor.

Tüketiciler yeni markaları sosyal medyadan keşfediyor

We Are Social ve Hootsuite tarafından yapılan dijital trendler raporuna göre tüketicilerin büyük bir bölümü yeni markaları sosyal medya üzerinden keşfediyor. Arama motorları, sosyal medya reklamları ve sosyal medya hesaplarında ürün, markayla ilgili yorumlar, tavsiyeler satın alma davranışlarında oldukça etkili.

  1. Arama motoru üzerinden – %43

  2. Sosyal medya reklamları üzerinden %40

  3. Sosyal medyada yapılan yorumlar ve tavsiyeler %31

Yeni Markaları Nasıl Keşfediyorsunuz?

Bir mobilya üreticisi iseniz daha fazla koltuk satmak için yapmanız gerekenler hedef kitlenizin aramalarda kullandıkları anahtar kelimelerde ilk sayfalara çıkmak, sosyal medyada olumlu müşteri deneyimine dair kullanıcı yorumları biriktirmek ve sosyal medya hesaplarınızı doğru bir şekilde yönetmek.

424 milyon dolarlık bir pazar

Bazı zamanlarda oluşturduğunuz içerikleri daha kısa sürede daha fazla insana ulaştırmak, daha fazla görünürlük, erişim elde etmek istersiniz ve sosyal medya reklamları bu konuda devreye girer. İşte geçtiğimiz yıl markalar bu yönetim çokça kullandı ve Facebook, Instagram, Youtube gibi platformlarda reklama 424 milyon Dolar harcama yaptı. İnternet kullanımı yükseldikçe bu sayıların daha da yukarı çıkacağı aşikar.

Peki sosyal medya reklamlarını diğer reklam türünden ayıran avantajlar neler? Dijital reklamlar, geleneksel reklamların aksine daha ölçülebilir sonuçlar sunar. Bir dijital reklam kampanyasının sonuçlarına, kim ne kadar tıklamış, kaçı satışa dönmüş, etkileşim ne kadar artmış gibi sonuçlara kolayca ulaşabilirsiniz. Sınırsız KPI metrikleri sosyal medya kampanyasının birçok açıdan değerlendirebilir ve proaktif bir şekilde devam eden kampanyaya müdahale edip daha efektif sonuçlar elde edebilirsiniz.

  1. Ölçülebilir sonuçlar sunması ve geniş KPI skalasıyla kampanyalarınızın performanslarının doğru şekilde ölçümlenmesi

  2. Televizyon reklamlarına kıyasla daha düşük bütçelerle reklam fırsatı sunması

  3. A-B Testing ile aynı anda farklı yöntemlerin ve stratejilerin denenmesini sağlaması ve sonuçları karşılaştırarak doğru iletişim stratejisinin belirlenmesi

  4. Kampanya sürecinde proaktif müdahalelere imkan tanıması.

  5. Sosyal medya reklamlarının SEO’ya dolaylı yoldan pozitif etkisi ve markanızın organik aramalarda daha fazla görünürlük elde etmesi

En çok kullanılan sosyal medya uygulamaları hangileri?

Türkiye’de sosyal medya kullanıcılarının en çok tercih ettiği uygulama Youtube. Kendi içerisinde de bir arama motoru gibi kullanılan Youtube, televizyonun payından kapmaya ve büyümeye devam ediyor. Özellikle Google aramalarında Youtube videoları ön plana çıkıyor. Youtube’yi takip eden bir diğer uygulama ise Instagram. Özellikle hikaye eklentisiyle popülaritesi artan bu mecra, alternatif satış kanalı olmasıyla dijital pazarlama karmalarında önemli bir yere sahip. Fenomenler üzerinden ilerleyen kampanyaların başarı oranları oldukça yüksek. Sıralamanın kalan kısmı ise şu şekilde;

  1. Youtube – %90

  2. Instagram – %83

  3. Whatsapp – %81

  4. Facebook – %76

  5. Twitter – %61

Markam için uygun olan sosyal medya kanalı hangisi?

Aslında bu sorunun bir cevabı yok, çeşitli farklı yaklaşımlar var. Kimileri markanız için tüm sosyal medya kanallarında olmanızı önerirken kimileri de sınırlı bir alanda daha etkin bir iletişim stratejisini önermekte. Dijital trendlerde raporu da kullanıcıların ortalama 9.1 adet sosyal medya hesabı olduğunu ortaya koyuyor. Hangi mecrada olmanız gerektiğinin ötesinde hangi mecrada nasıl içeriklerle olmanız gerektiği daha önemli. Her bir sosyal medya platformunun kendine özgü dokusu ve kullanım alanı var. Mesela Instagram daha görsel ağırlıklı bir paylaşım platformuyken Twitter bilginin ağır bastığı bir kanal. Bir tarafta görsellik diğer tarafta içerik.

Daha fazlasına mı ihtiyacınız var?

Dijital pazarlama konularında daha fazlasına mı ihtiyacınız var? O zaman sizi Saola ile tanışmaya çağırıyoruz. Dijital pazarlama iletişimi alanında kendini kanıtlamış uzman ekibiyle Saola, markanızı büyütmek için dijital dünyanın tüm araçlarını etkin bir şekilde kullanıyor, günün sonunda ölçülebilir temellere dayalı geliştirdiği kampanyalarla fark yaratıyor.

Kaynaklar;

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page