top of page
Ara

Neden E-mail Pazarlama Stratejisine İhtiyacınız Var?

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Hedef kitlenizi anlamak ve doğru içeriği oluşturmak marka imajı için çok önemlidir. İşletmenizi günümüz rekabetçi pazarında başarılı kılmanız için çeşitli pazarlama stratejilerine sahip olmanız gerekir. Dijital pazarlamanın önemli bir parçası haline gelen e-mail pazarlaması, hedef kitlenize ulaşmanızda ve ulaştığınız hedef kitleye ürünlerinizi pazarlamanızda büyük kolaylık sağlar. E-mail pazarlama stratejisi ile potansiyel müşterilerinizi ilişkilendirebilir, besleyebilir ve sonunda onları nihai müşterilerinize dönüştürebilirsiniz.

E-mail Pazarlama Stratejisi Nedir?

Markaların, elektronik posta kullanarak yaptığı doğrudan pazarlama türü olarak tanımlanabilir. İşletmeler  e-mail pazarlama stratejisini, belli bir hedef kitleyi bilgilendirmek, uyarmak veya kutlamak gibi kullanıcıyı harekete geçirme amacıyla kullanmaktadır.

Günlük hayatımızda daha fazla yer kazanan e-mail pazarlama; eski iletişim türlerine göre daha stratejik, ölçülebilir ve kreatif bir iletişim türüdür.

E-Mail Pazarlama Hakkında Bazı İstatistikler

  1. İstatistiklerine göre bir e-mailden tıklama alma olasılığınız bir tweet’ten 6 kat daha fazladır.

  2. E-mail alıcılarının yalnızca % 47’si konu satırına göre maili açıyor.

  3. Web müşterilerinin % 69’u, akıllı telefonlarından alışveriş yapmak için firmalardan gelen e-maillerden etkileniyor

  4. Pazarlamacıların % 78’i, son 12 ayda e-mail etkileşiminde bir artış elde etti.

Markalar gönderilen e-mailin konu kısmında tüketicinin ilgisini çekmeye ve mail içeriği hakkında bilgi vermeye çalışırlar. Pazarlama iletişimi amaçlı gönderilen bir e-mailin açılmasında 3 önemli faktör vardır:

  1. E-mailin kim tarafından gönderildiği

Kullanıcılar marka itibarına önem vermektedir. Bu nedenle marka değeri yüksek, finans, hukuk ilintili ve aynı zamanda güvenilir markaların e-maillerinin diğerlerine göre açılma ihtimali daha yüksektir.

  1. E-mailin“Konu” kısmının ne olduğu

OptinMonster’a göre e-mail alıcılarının % 47’si, e-posta detaylarından önce gönderene ve konu başlığına bakmaktadır. Özellikle hediye, fırsat, uyarı ve bilgilendirme amaçlı konuların daha çok ilgi çekmesi kullanıcılarınızı konu başlığında kazanmanızı daha önemli kılacaktır.

  1. E-mailin görüldüğü zaman

Kullanıcıların hafta başı, hafta ortası ve hafta sonu farklı tür e-maillere duyarlılığı artmaktadır. Yani bir kullanıcının sabah saatleri ile akşam saatlerine doğru aldığı iki aynı e-maile tepki vermesi farklılık gösterecektir. Bu nedenle kim tarafından gönderildiği ve konu başlığı dışında ne zaman görüldüğü de oldukça önemlidir.

E-mail pazarlamayı tercih edilebilir kılan özelliklerin arasında düşük maliyetli olması, hedef kitleyi tanımada kolaylık sağlaması, kullanıcı için kişiselleştirilmiş olması, kolay ve kısa iletim süresi ve analiz kolaylığı yer almaktadır.

E-mail pazarlama diğer iletişim stratejileri ile birlikte kullanıldığında bir markanın en önemli pazarlama iletişimi araçlarından biri haline gelmektedir. Kısaca doğru bir e-mail pazarlama, güçlü bir marka kimliğinin oluşumunda en önemli etmenlerden biridir. 

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page