top of page
Ara

Nöropazarlama ile Duyular Ötesi Kampanya

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



İnsan beynini anlamak ve sırlarını çözmek, bilim insanlarının uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı bir konu. Nörobilim, insan beyninin işlevini anlamada büyük ilerlemeler kaydetti. Beynin aktivitelerini ve tepkilerini analiz etmek, pazarlamacılık alanında da insanlarda derin etkiler uyandırmak isteyen çalışmalara ilham kaynağı olmaktadır. Beyin tarama teknolojileri, araştırmacıların bir uyarana yanıt olarak gerçek zamanlı beyin aktivitesini tam olarak belirlemesine olanak sağlıyor. Bu sonuçları beyin işlevi hakkında bildikleriyle karşılaştırmak, bir reklamın katılımcının beyninde ne tür bir tepki uyandırdığını gösterebilir. Nöropazarlama da işte tam bu noktadan hareket ediyor.

Temel insan dürtülerine ve duygusal karar verme süreçlerine hitap etmeye çalışmak her zaman pazarlamanın temeli olmuştur. Nöropazarlama da 2000’li yılların başından beri tartışılmaktadır. Nörobilimdeki gelişmeler ve pazarlama teknolojisinin gelişmesiyle birlikte nöropazarlamaya olan ilgi artmıştır. Nörobilim sürekli ilerleme kaydederken, dijital pazarlama araçları gelişme aşamasındaydı. Fakat artık veriler etkin bir şekilde toplanıp yönetilebiliyor ve yeni dış bilgiler entegre edilebiliyor. Nörobilim ve davranışsal ekonomi, pazarlama stratejilerini daha doğru ve etkili bir şekilde doğrulamak ve bilgilendirmek için bir araya gelebiliyor. Pazarlamacılar, kampanyalarını test edebiliyor ve test yöntemlerini odak grupları, anketler ve beyin taramalarından toplanan diğer bilgiler gibi gruplara ayırabiliyorlar.

Dijital pazarlama araçları gibi iki yönlü iletişim mecraları ile marka mesajınızı çeşitli kanallar aracılığıyla hedef kitlelere gönderip ayrıca e-posta, sosyal medya, uygulamalar ve üçüncü taraf kaynaklardan ilgili tüm veriler aracılığıyla tüketiciler tarafından sağlanan verileri toplayabilirsiniz. Böylece akıllı pazarlama çözümlerini, müşteriye ilişkin tek, birleşik bir görünüm oluşturan dinamik bir sisteme dönüştürebilirsiniz. Nöropazarlama verilerini bu sisteme entegre etmek, gelecekte pazarlamayı daha da değiştirebilecek bir yöntemdir.

Duygusal deneyim, müşterileri yaşam boyu etkiler

Nöropazarlama yardımıyla akılda kalıcı, unutulmaz deneyimler tasarlamak, pazarlamayı bir sonraki seviyeye taşır. Markanızla her etkileşimde duygusal deneyimin yeni boyutları tasarlanabilir, bu da müşteri sadakatini artıran olumlu marka çağrışımlarını oluşturur ve güçlendirir.

Deneyim tasarımında beş duyuyu meşgul etme, duygusal tetikleyicileri uyarma ve ipuçlarını dikkatli bir şekilde yönetme stratejileri, her zaman geleneksel pazarlamanın bir parçası olmuştur. Bazıları, nörobilimin geleneksel pazarlama bilgisini doğruladığını ve bu nedenle nöropazarlamanın yedek pazarlama yöntemlerinden daha iyi olmadığını düşünüyor. Bununla birlikte, nöropazarlama hâlâ olgunlaşmakta ve gelişmekte olduğundan, bunlar daha çok ileriye dönük ilerlemenin işaretleri gibi görünmektedir.

Nöropazarlama, insan merkezi sinir sistemi ve beyin işlevlerine bağlı olan duyuları ve sezgisel, içgüdüsel tepkileri harekete geçirmek için kılavuz sunar. Pazarlamacılar, belirli bağlamlarda hangi ipuçlarının kullanılacağını veya kaçınılacağını öğrenebilir. Pazarlama stratejilerini daha etkili hale getirmek için hangi renklerin veya yazı tiplerinin tüketicinin dikkatini çekip ardından da ilgiyi satışa dönüştürebileceğini bilmek gibi.

Gelecekte, pazarlama yapan ve nöropazarlama anlayışlarından yararlanan şirketler, müşterilerinin ne istediğini, neye ihtiyaç duyduğunu ve ne beklediğini çok daha fazla ve ayrıntılı bir şekilde öğrenerek deneyim ekonomisinde büyük bir rekabet avantajına sahip olacaktır. Müşterilerine yönelik bu derin anlayış ve yapay zeka, makine öğrenimi gibi dijital araçların gücü ile işletmeler, benzeri görülmemiş bir hızda ve ölçekte kişiselleştirme ile mümkün olan en iyi müşteri deneyimlerini sunabilir.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page