top of page
Ara

Pazarlama İçeriklerini Sistemleştirmek



İçerik operasyonları, stratejiden yaratmaya, yönetimden etkinlik ölçümüne ve içerik yönetimine kadar kuruluşunuzdaki içerikle ilgili her şeyin büyük resmi görünümüdür. Şirketlerde çok sık, içerik operasyonları organik bir şekilde gelişmeye terk ediliyor. Ancak bu sadece içerikle kimin ne zaman ne yaptığıyla ilgili değil. Pazarlama içeriklerini sistemleştirmek, süreçler, insanlar, teknolojiler ve maliyet açısından etkinlik ve verimlilik sağlar.


Pazarlama içeriklerini sistemleştirmek, tüm kanallardaki ve işletme genelindeki tüm içerik türleri için fikir aşamasından arşivlemeye kadar stratejik olarak planlamak, oluşturmak, yönetmek ve analiz etmek için gereklidir. Resmi, belgelenmiş, zorunlu bir içerik operasyon çerçevesi, bir markanın izleyicilerin yolculukları boyunca mümkün olan en iyi müşteri deneyimlerini sunma becerisini güçlendirir ve güçlendirir.


İçeriğin amacını dile getirmek

Amaç, ekibin yaptığı şeyi “neden” yaptığıdır. Takip eden her şey için varlık nedeni ve ilham kaynağı budur. İçerik açısından, tüm içerik çabalarının itici gücüdür ve hiçbir zaman tam anlamıyla yerine getirilmemiştir. Bunu tüm içerik çabaları için Kuzey Yıldızı olarak düşünün. Tüm kuruluşlar “neden” ile başlar, ancak yalnızca büyük olanlar “neden”lerini her zaman belirgin tutarlar.


İçerik misyonunu tanımlamak

Ekiplerin içerik çabalarının amacı netleştikten (ve onaylandıktan sonra), içerik misyonunuzu tanımlamanın zamanı geldi. İçeriğinizin görevi işe alınanları çekmek mi? Marka savunuculuğu oluşturmak mı? Müşterilerle ilişkileri derinleştirmek mi? Kuruluştan, özellikle C-suite'den katılım var mı? Görevinizden net bir şekilde bahseder misiniz? Benzersiz bir ses veya değer önerisi oluşturdunuz mu? Tüm bu soruları yanıtlamak, içerik misyonunuzu sağlamlaştıracaktır.


Temel hedef ve sonuçları belirlemek

Etkinlikleri ölçmenin en iyi yollarından biri, OKR'ler (hedefler ve temel sonuçlar) belirlemektir. OKR'ler, tipik olarak hedefi ve nesnel, ölçülebilir üç ila beş anahtar sonucu tanımlar. Son olarak, nihai hedefe ulaşıldığından emin olmak için kontrol noktaları oluşturulur. Bir kurumsal içerik takvimi ve işbirliği aracı uygulamak için bir hedef belirlerken öncelikle kullanıcıyı ve teknik gereksinimleri belgeleyin. Uygun bir araç araştırıp bulun ve kullanıma sunun.


İçerik ekibinizi organize etmek

Peki organizasyon şemanız nasıl olacak, kim kime rapor verecek? Merkezi bir komuta ve kontrol yaklaşımı mı, merkezi olmayan ancak desteklenen bir yapı mı yoksa bunların arasında bir şey mi kullanacağınıza karar vermelisiniz. Ekip yapısı ve organizasyonu, daha büyük organizasyonun yapısı ve kültürü içinde çalışmalıdır.


Bir yönetim modelini oturtmak

Operasyonel çerçeve nasıl oluşturulursa oluşturulsun, bir yönetim modeline ihtiyacınız var. Yönetim, içerik operasyonlarınızın üzerinde anlaşmaya varılan hedeflere, hedeflere ve standartlara uymasını sağlar. Kuruluşla ve içerik gereksinimleriyle bağlantıda kalmak için, bir yayın kurulu ya da içerik komitesi olarak da adlandırılan bir yayın danışma grubunuz olmalıdır. Bu grup, içeriği kullanan iş dünyasındaki tüm işlevsel grupların yanı sıra içeriğin iletilmesinde karmaşık bir şekilde yer alanların temsilcilerini içermelidir. Bu grup, gözetim ve girdi sağlamalı ve kuruluşun geri kalanı için temas noktaları olarak hareket etmelidir.


Verimli süreçler ve iş akışları oluşturmak

İçeriğin kaç farklı şekilde oluşturulup yayınlandığını anlamak için biraz çalışma yapmanız gerekebilir. Kimlerin dahil olduğu, ilerlemenin nasıl izlendiği, yapanların ve onaylayanların kimler olduğu ve tamamlandıktan sonra içeriğe ne olduğunu incelemelisiniz. Belgelendikten sonra, içerik ihtiyaçları ve istekleri için ödeneklerle bu süreçleri temel bir iş akışına düzenleyebilir ve hizalayabilirsiniz. Sosyal içerik için bu basit onay süreci örneği üç katman içerir. İlki, bir sosyal içerik talebi sürecini kapsar. İkinci katman, içeriğin üretilmesi ve planlanması sürecini gösterir ve üçüncü katman, bu içerik için depolama ve başarı ölçümünü gösterir.


En uygun teknolojiyi devreye almak

İçerik işlemleri çerçevenizi destekleyecek teknolojinin süslü olması gerekmez. Bir Excel elektronik tablosu, en önemli araçlarınızdan biri olabilir. Amaç, içeriğin nasıl gerçekleştiğini basitleştirmek. Bunun nasıl göründüğü, kuruluşlar arasında ve hatta bir kuruluş içindeki ekipler arasında büyük ölçüde değişebilir. Bir denetim yapın, fazlalıkları ortadan kaldırın ve mümkün olduğunda basitleştirin. Nerede yapabileceğinizi otomatikleştirin. Örneğin, her ayın ilk Pazartesi günü bir kampanya yürütüyorsanız, bu süreci otomatikleştirmek için teknolojiyi kullanın.


Sağlam bir içerik operasyonları çerçevesini benimsemek hem kültürel, hem teknolojik hem de organizasyonel değişiklikleri gerektirir. Organizasyonun en tepesinden sponsorluğu ve organizasyonun her seviyesinde kurumsal hedeflere bağlılığı gerektirir. Hiçbiri kolay değildir ancak getirisi buna değdiğinden daha fazladır.


Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page