top of page
Ara

Pazarlamacılar İçin Perakende Trendleri

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Pandeminin beraberinde getirdiği köklü değişimler ve küresel ekonominin küçülmesi nedeniyle perakendenin geleceğini tahmin etmek oldukça zorlaştı. Kısıtlamalarla birlikte değişen alışkanlıklar aslında bir süredir hayatımızda olan trendlere daha hızlı adapte olmamızı sağladı. Bazı markalar bu dönemde zorlu süreçlerden geçip kapanmanın eşiğine gelirken, bazıları ise hedeflerinin üstüne çıkarak işlerini büyüttü. Marka iş birliklerinin artışı ve yapılan müşteri odaklı çalışmalar markaları daha değerli kıldı. 2021 ve gelecek senelerde pazarlamacılar perakende trendleri karşısında hızlı adapte olabilmek için pazarda hem tüketicinin beklentisini karşılamalı, hem değişken taleplere dinamik yanıt vermeli, hem de rakiplerini doğru analizler ile geride bırakmalılar.

Müşteri destekli çalışmak ve pazarlamacıların müşterilerine devamlı farklı seçenekler sunması dijital dünyada müşteri sadakatine oldukça fayda sağlar. Yalnızca müşteri ilişkisi değil, aynı zamanda markanın dağıtımı ve marka için yapılan kampanyalar da bu grafiği etkileyen faktörler arasındadır. Arama datalarını toplayan Google Trendler’in tüketici eğilimini ve pazarda ürünlerin nasıl tercih edileceğini belirlemek amacıyla yaptığı analize hep birlikte bir göz atalım.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki 23 pazarda perakende ile ilgili yapılan arama trendlerine göre;

  1. Karantina uygulamaları nedeniyle tüketiciler artık mağaza, dükkan veya vitrin gezmek yerine alışverişlerini internet ortamından gerçekleştiriyorlar. Bu nedenle müşterilerinizin sizi dijital dünyada kolayca bulmasını sağlamalısınız.

  2. Markaların toplumsal davalara entegre olması tüketicide güven hissiyatını artırır. Bu yüzden tüketiciler nereden alışveriş yaptıklarını her geçen gün daha da önemsemekte ve markaların etik duruşları hakkında bilinçlenmektedirler.

  3. Tüketiciler ürünü araştırırken markaların promosyonlarına dikkat ediyorlar. Satın alma sürecini kolaylaştırmak için markalar yeni fırsatlar sunmalıdır. Çünkü tüketiciler, satın alma eyleminden önce en iyi fırsatı beklemeyi tercih etmektedirler.

  4. Tüketiciler teslimat odaklı hizmetleri tercih ediyorlar. Ürünleri zamanında temassız ve kolayca teslim ederseniz markanızdan daha fazla memnun kalmalarını sağlayabilirsiniz. 

  5. Tüketici talepleri günden güne değişmektedir. Bu nedenle otomasyon araçları ile talepteki değişimleri anlık takip etmeli ve ürün stratejilerinizi müşteri taleplerine göre belirlemelisiniz.

Özetleyecek olursak müşterilerinizi ürün, stok ve promosyonlar hakkında güncel olarak bilgilendirin ve markanıza bağlamak adına indirimlerle onları ödüllendirin. Söylemlerinizi eylemlere dökerek müşterilerinizin güvenini kazanın. Rahat bir alışveriş için onlara çeşitli teslimat seçenekleri sunun. Son olarak talepteki uzun, kısa ve hızlı değişikliklere kendi dijital stratejiniz ile uyum sağlayın. 2021 ve gelecek perakende trendleri için hem markanızın ömrünü uzatmak hem de müşterilerinizin zihnine yerleşmek, doğru adımları attığınız takdirde hiçte zor değil.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page