top of page
Ara

PR ile Dikkat Çekmenin Yolları


İçeriğiniz etrafında oluşturulmuş, iş hedeflerinizi destekleyen bir halkla ilişkiler stratejisi, hem PR hem de pazarlama ekiplerinin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur. İyi bir PR, çalışma arkadaşlarınıza markanız hakkında medyada konuşmaları için bir sebep verir ve içeriğinizin erişimini yeni kitlelere genişletir. İçeriğiniz için bir Halkla İlişkiler stratejisi, halihazırda oluşturduğunuz içeriklerin ücretsiz dağıtımı için mevcut kaynakları kullanır. PR ile dikkat çekmenin yollarından biri de SEO sıralamanıza yardımcı olabilecek yetkili sitelerden geri bağlantı kazanma fırsatlarını artırmasıdır.


Doğru medyayı seçin


Basın her zaman etkileyici verileri veya cümleleri kullanmayı sever. Bu nedenle içeriğinize sayılar eklemek, PR ile dikkat çekmenin yollarından biridir. İşin sırrı, hedef kitlenizi tanımaktır. Bu okuyucuların, izleyicilerin veya dinleyicilerin olduğu hedef kitlenize yakın medya kuruluşlarını tercih etmelisiniz.


Araştırmanızda hem güncel medyayı hem de içerikleriyle ilgili parametreleri belirleyin. Örneğin, üçüncü taraflardan içerik yayınlıyorlar mı, yoksa tüm içeriklerinde personel imzası var mı? İkincisiyse, sağladığınız içeriği kabul etmekle ilgilenmelerini beklemeyin. Halkla İlişkiler ekibinizle birlikte yöneticileri ve ekip üyelerini eğitmek için çalışın ve ürettiğiniz içeriğin her yayıncı tarafından yayınlanmayacağını anlamalarını sağlayın.


Halkla İlişkiler içerik sürecini kolaylaştırın


Medya kuruluşunun makaleye hakim olmasını, makalenin neleri kapsayacağını ve okuyucularına nasıl fayda sağlayacağını bilmesini sağlayın. Birkaç paragraftan fazla olan sunumlar yapmayın. Daha da iyisi, kolay okuma için madde işaretli bir liste yapın. Başarı, doğru mecraları araştırmaktan, iletişim kurulacak doğru editörü veya gazeteciyi bulmaktan ve makalenin neden zaten yayınladıkları içerikle ilgili olduğunu açıklamaktan gelir.


Bazen, sunduğunuz makalelere, sunumunu yaptığınız yayındaki bir hikayenin bağlantısını ekleyebilirsiniz. Bu yaklaşım, mecraya aşina olduğunuzu gösterir ve dahili bağlantı stratejisine yardımcı olabilir.


İlgi çekici içeriğe odaklanın


İçeriğiniz için başarılı bir PR stratejisi birkaç şeyi içerir. Önceden plan yapın ve medya için de işe yarayabilecek içerik fikirleri bulun. Hangi medya, ulaşmak istediğiniz bir kitle için bu konuları kapsıyor?


Ardından, içerik adımlarınızda seçici olun. Halihazırda üçüncü taraf kaynaklardan makaleler veya videolar yayınlayan medya kuruluşlarını seçin. Hedef medya kuruluşlarının kabul etmesini istediğiniz içeriğin alakalı olduğundan ve ilgi çekici bir şekilde anlatıldığından emin olun.


İçeriğinizi üçüncü taraf bir sitede yayınladıktan sonra tanıtın. Ama sadece şirketinizden adını söylemeyin. Bunun yerine, katkınızdan bahsedin ve satış noktasını etiketlerken önemli bir noktayı veya alıntıyı paylaşın. Ek olarak, içerik PR kazançlarınızı ve markanız üzerindeki etkisini (ör. makalelerden gelen trafik, genel olarak artan görüntüleme) takip edin. Ne de olsa, her iyi yayıncının yapacağı şey bu.


İyi bir PR ajansı ile çalışın


Etkili bir PR çalışması, etkili bir PR ajansından geçer. 360 derece pazarlama yapan Saola Marketing, basında ve PR kampanyalarındaki uzmanlığı ve deneyimiyle markanızın bilinirliğini artırarak en doğru halkla ilişkiler faaliyetlerini yürütür. Saola Marketing’in uzman ekibinin PR konusundaki rehberliğinden faydalanarak markanızı doğru hedef kitlelere ulaştırabilirsiniz.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page