top of page
Ara

Twitter E-Ticaret Özelliğini ABD’de Başlattı

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Twitter e-ticaret potansiyelini test etmek için ABD’de “mağaza modülünü” hayata geçiriyor. Twitter kullanıcıları artık markalar, işletmeler ve diğer perakendeciler tarafından sunulan ürün görsellerinden oluşan bir karuselde gezinebilecek ve satın almak istedikleri bir ürüne dokunabilecekler. Müşteriler, Twitter uygulamasının kendi içinde işletmenin web sitesini açarak söz konusu ürün hakkında daha fazla bilgi edinebilecek ve satın alabilecekler.

İşletmeler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, yayıncılar ve içerik oluşturucular; adres, telefon numarası, çalışma saatleri ve daha fazlası gibi bilgiler de dahil olmak üzere ürün ayrıntılarını doğrudan profillerinde görüntüleyebilecekler. Yani bu bir nevi, bir işletme için Facebook sayfası gibi bir portalın Twitter’daki eşdeğeri olacak.

Pilot uygulama ile Twitter, insanların anlık çevrimiçi sohbetlerin etkisinden mi ilham aldığını (sporseverlerin takım forması satın alması gibi) yoksa Twitter kullanıcılarının, daha geniş çaptaki ürün alışverişi için teşvik edilip edilemeyeceğini daha iyi analiz etmeyi amaçlıyor. Twitter, e-ticaret pilot uygulamasının test ekibi için geniş bir fokus grup ile, neyin daha iyi işe yaradığını öğrenmek için kapsamlı verileri karşılaştırmayı amaçlıyor.

Ticari işletmelerin Twitter’daki varlığı güçleniyor

Twitter’ın amacı ayrıca, Twitter’daki ticari işletmecilerin “sınıfının en iyi örneklerinden” oluşacak yeni bir Ticari Danışma Kurulu oluşturarak işletmelerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamak. Şirket bu yılın başlarında Twitter Analist Günü sunumunda içerik oluşturucular için Super Follow platformunu ilk kez duyururken e-ticarete açılma planlarından bahsetmişti.

Twitter gelir sorumlusu Bruce Falck, şubat ayında Twitter’ın Analist Günü sunumu sırasında “Twitter’da ticareti daha iyi desteklemenin yollarını keşfetmeye başlıyoruz” dedi. “İnsanların markalarla etkileşim kurmak ve en sevdikleri ürünleri tartışmak için Twitter’a geldiklerini biliyoruz. Bu talep, gerçek zamanlı sohbeti ilgili ve amaçlı bir kitleyle birleştirmenin gücüne dair bize güven veriyor. Sadece birkaç tıklamayla takip ettiğiniz bir markanın yeni bir cilt bakım ürününü veya modaya uygun spor ayakkabısını kolayca keşfettiğinizi ve hızlı bir şekilde satın aldığınızı hayal edin.”

Daha önce Facebook, kendi sitesinin yanı sıra Instagram ve WhatsApp’taki alışveriş özellikleriyle e-ticarete girmişti. Büyük teknoloji şirketlerinin ve sosyal platformların e-ticarete yatırımlarını artırdığı bir dönemde Twitter da çevrimiçi alışverişe giriş yapıyor. Twitter’ın Mağaza Modülü, desteklenen bir Twitter profilinin üst kısmında, yeni, özel bir alanda beliriyor ve şu an için ABD kullanıcıları tarafından iOS cihazlarda İngilizce olarak görülebiliyor.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page