top of page
Ara

2020 sosyal medya görsel boyutları rehberi

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



Tüm dijital pazarlama yöntemlerinin temellerini oluşturan sosyal medya yönetiminde her bir kanal için farklı boyutlarda görsel hazırlamak gerekiyor. Facebook, Instagram, Youtube, aklınıza gelecek tüm sosyal medya platformlarında, farklı boyutlarda fotoğraflar kullanmanız gerekirken kalitesi yüksek, keskin imajlar için de belli çözünürlük kurallarına uymanız lazım. Biz de sizin için 2020 sosyal medya görsel boyutlarını derledik. Zaman kaybetmeden başlayalım.

1.Facebook Görsel Ölçüleri

Facebook işletme hesabınızda, tüm fotoğraflarınız aynı boyutlarda olmamalıdır. Her bir görselin iyi gözükmesi için belirli boyutlarda hazırlanmalıdır.

1.1.Facebook Profil Fotoğrafı Ölçüsü

Facebook profil fotoğrafında optimum kaliteyi yakalamak ve piksel piksel görüntünün önüne geçmek için kullanılması gereken ölçü, minimum 180X180 pikseldir. Facebook profil fotoğrafları üzerine tıklanmadığı sürece yuvarlak içerisinde göründüğü için görsel hazırlanırken güvenli alanlara dikkat edilmeli ve konumlandırma bu duruma göre yapılmalıdır.

1.2. Facebook Kapak Fotoğrafı Ölçüsü

Facebook kapak fotoğrafı, sunduğu büyük alan sayesinde daha detaylı görseller kullanmanıza olanak sağlıyor. Bu bölümde, markanızla ilgili daha detaylı ve spesifik bir görsel kullanabilir ve hedef kitlenizin dikkatini çekmeyi başarabilirsiniz. Örneğin; dönemsel kampanyalarınızdan bahsedebilir veya marka imajına yönelik ilanlarınızı paylaşabilirsiniz. Facebook kapak fotoğrafı için minimum ölçü 820 X 312 pikseldir.

1.3. Facebook Post’ları için Görsel Ölçüsü

Hedef kitlenizle etkileşim yaratmak için paylaştığınız içeriklerin yüksek kalite standartlarında olması oldukça önemli. Bu nedenle minimum 1.200 X 630 piksel kalitesinde fotoğraflar kullanmanız daha etkileyici içerikler oluşturmanızı sağlar.

2. Instagram Görsel Ölçüleri

Instagram’ı diğer sosyal medya platformlarından ayıran en büyük özelliği görselliğin ön planda olmasıdır. Bu nedenle markanızın Instagram hesabından paylaşacağınız tüm görsellerin ve videoların kaliteleri her zamankinden çok daha önemlidir.

2.1. Instagram Profil Fotoğrafı Ölçüleri

Instagram’da da Facebook’daki gibi profil fotoğrafları yuvarlak olarak gözükür ama profil fotoğrafına tıklanmadığı için tasarımda güvenli alan, ortalama gibi ayarlar o kadar önemli değildir. Burada önemli olan ise; profil fotoğrafında yer alan logonuzun ya da markanıza ait herhangi bir imgenin kolayca görülmesidir.

Profil fotoğrafı için olması gereken minimum ölçü, 110 X 110 pikseldir. Mükemmel fotoğraf kalitesi için hazırladığınız imajların bu kalitenin üzerinde olması gerekir.

2.2. Instagram Hikaye Görsel Ölçüleri

Instagram Hikayeleri her ne kadar kısa süreli, geçici olsa da bu durum, çözünürlüğü düşük fotoğraflar paylaşıp görüntü kirliliğine yol açacağınız anlamına gelmiyor.

Hikaye için görsel çözünürlüğünü minimum 600 X 1067 piksel olarak ayarlayabilirsiniz ama daha yüksek çözünürlüklü görseller de yükleyebilirsiniz.

3. Twitter Görsel Ölçüleri

Twitter sadece metinden oluşan Tweet’lerden ibaret değil, işin içinde hedef kitlenizin ilgisini çekecek görseller de var.

3.1. Twitter Header Fotoğrafı

Twitter Header fotoğrafı tıpkı Facebook kapak fotoğrafı gibi profil fotoğrafına oranla daha büyük bir alan sunuyor ve yaratıcılığınıza yer bırakıyor.

Daha göz alıcı bir Twitter Header görseli oluşturmak için yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf yüklemeniz gerekiyor. 1500 X 1500 o nedenle iyi bir seçim.

3.2. Akış Fotoğrafları Görseli

Yüklediğiniz yüksek çözünürlüklü görsellerle attığınız Tweet’leri daha dikkat çekici hale getirip etkileşimi artırmak ister misiniz?

O zaman hazırladığınız postların imajları 440 X 200 pikselin üzerinde olmalıdır.

4. Linkedin Görsel Boyutları

İş ağı ve sektör liderleriyle etkileşim kurma, markanızı rakiplerinin karşısında ön plana çıkarma amaçlarıyla kullanılan Linkedin, profesyonel hayatta oldukça etkili bir uygulama.

Linkedin, ciddiyet ve profesyonellik anlamında diğer sosyal medya platformlarından ayrıldığı için burada kullanacağımız görsellerin de nitelikleri ayrıca önemli.

Linkedin’in Profesyonel ve Kişisel olmak üzere iki hesap türü var.

İşte, her bir hesap türü için kullanabileceğimiz görsel boyutları;

4.1. Linkedin Kişisel Hesap için Görsel Boyutları;

  1. Profil fotoğrafı; 400 X 400 Piksel

  2. Arka plan fotoğrafı; 1.584 X 396 Piksel

4.2. Linkedin Şirket Sayfası Görsel Boyutları

  1. Logo; 300 X 300 Piksel

  2. Kare Logo; 60 X 60 Piksel

  3. Kapak Görseli; 1.192 X 220 Piksel

  4. Banner Görseli; 646 X 220 Piksel

  5. Hero Görseli; 1.128 X 376 Piksel

  6. Paylaşılan Görsel; 1.104 X 736 Piksel

5.Youtube Görsel Boyutları

En çok kullanılan platformların başında gelen Youtube, markanızı büyütmek, daha fazla kişiye ulaşmak ve dijital pazarlamanın tüm avantajlarından faydalanmanız için en önemli platformlardan bir tanesi. Video trendinin artmasıyla birlikte sosyal platformlar arasında bir numaraya yükselen Youtube’da iyi bir kanal oluşturmak için belli kurallara dikkat etmek gerekiyor.

5.1. Youtube Kanalı için Profil Fotoğrafı Boyutları

İnsanlar kanalınıza geldiklerinde ilk olarak profil fotoğrafınızı görecektir. O nedenle, keskin bir görünüme sahip bir görselle onları ilk bakışta etkilemek önemli.

800 X 800 piksel iyi bir profil fotoğrafı için optimum çözünürlük.

5.2. Youtube Kanalı için Kapak Fotoğrafı Boyutları

Daha yaratıcı olabileceğiniz ve hedef kitlenizi kanalınızda kalmaya ikna edeceğiniz bu alanda biraz görsel şov yapmakta sakınca yok.

Bu bölüm oldukça büyük olduğu için istediğiniz çoğu fotoğrafı burada kullanabilirsiniz.

1.546 X 423 piksele kadar tüm görsellerinizi buraya yükleyebilirsiniz.

Tüm bunları sizin yerinize Saola da yapabilir

Evet, farkettiğiniz gibi liste çok uzun. Burada değinmediğimiz daha bir sürü uygulama var. Bunların hepsiyle uğraşmak zamanınızı alacak ve belli bir iş yükü gerektirecek. Ya da sizin yerinize sosyal medya hesaplarınızı Saola yönetecek ve kaybettiğiniz zamanı siz, kendi işiniz için kullanacaksınız. Üstelik işinde uzman bir ekip hesaplarınızı yöneteceği için daha fazla potansiyel müşteriye ulaşma şansı da cabası. Eğer dijital pazarlamada ve sosyal medya yönetimi konusunda uzman desteğine ihtiyacınız varsa bize ulaşın, markanızı büyütelim.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page