top of page
Ara

YouTube Kültür ve Eğilimler Raporu, Videonun Geleceği Hakkında Ne Gösteriyor?

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2021



2020 yılında pandemi ve dünyanın karantinaya alınmasıyla birlikte kolektif davranışlarımızda değişiklikler yaşandı. Özellikle YouTube istatistiklerinde insanların en çok ilgi gösterdiği sosyal medya içerikleriyle ilgili ilginç bulgular ortaya çıktı ve pandeminin ötesine geçebilecek trendler göze çarptı. Öncelikle de videonun insanların hayatında bir bağlantı duygusu yaratan önemli rolü.

İnsanın bağlanma ihtiyacı

İnsanlar olarak aramızda bağ hissetmeye ihtiyacımız var ve video bunu yapmak için harika bir araç haline geldi. Bu nedenle bu mecranın artık insanların günlük hayatlarının önemli bir parçası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bir topluluk duygusu yaratmak, ilişki kurabilmek ve katılım sağlamak, insanların kendilerini daha bağlı hissetmelerine yardımcı oluyor. Bunu yapmak, yaratıcılık ve eğlencenin hayatımıza daha derin bir değer katması için fırsatları da beraberinde getiriyor.

YouTube Kültür ve Eğilimler Raporu’nun gösterdiği birkaç önemli eğilim var:

1. Canlı izlemek ve aynı anda izlemek, insanların bir topluluk duygusu kazanmasına yardımcı oluyor

Rutin yaşamlarımızdan uzaklaştıkça, eskiden sahip olduğumuz ve bizi bir topluluğun parçası gibi hissettiren küçük bağlantılar kayboldu. İnsanların bu boşluğu doldurmak için yöneldiği yerlerden biri canlı yayınlar. Başkalarıyla bir video izlemek, sanal da olsa tam da ihtiyaç duyulan bir bağlantı hissi veriyor. İzleyiciler bir araya gelmenin yollarını aramaya devam ederken, canlı yayın etkinliklerinin sayısı bu eğilim hakkında çok şey söylüyor.

Kişisel deneyimleri topluluğa dönüştürmek için gerçek zamanlı etkinlikleri kullanma fikri izleyicilerle bulundukları yerde buluşmak ve onların gelişen ihtiyaçlarına hizmet etmek için yeni yaratıcı fırsatları temsil ediyor. Yakın zamanda yapılan bir ankete göre, Birleşik Krallık’ta insanların %78’i son 12 ay içinde canlı yayın izlediklerini söylüyor. NASA’nın Mars’a inen Perseverance gezici aracı gibi etkinlikler, 2 milyondan fazla eşzamanlı izleyici ve 22 milyon toplam izleyici topladı.

2. Kamusal ve özel alan arasındaki sınırlar kayboldukça video izleyicileri alakalı içerik arıyor

Evlerimiz birer ofis, sanal okul ve kreş haline geldikçe, kamusal hayat ile özel hayatımız iç içe girdi. İnsanlar evlerindeyken gerçek deneyimlerini göstermek için kendilerini rahat hissediyorlar. Ve aynı şeyi en sevdikleri içerik üreticisinden ve ürettikleri içeriklerden de bekliyorlar. Kendileri daha fazla video çekmeye başlayan izleyicilerle sanatınıza, markanıza veya tutkunuza daha yakın ve daha bağlı hissetmelerini sağlayacak şekilde “aynı dili konuşma” fırsatı doğuyor.

3. Sürükleyici videolar birlikteliği teşvik eder

Dijital video beklenen görsel-işitsel kuralların ötesine geçtiği ve daha deneyimsel hale geldiği için, izleyiciyi bir deneyime çekmek için çoklu duyusal medya kullanmak her zamankinden daha popüler.Video trendlerine katılmak, aynı zamanda, sürükleyici bir sosyal eğlencenin popüler bir biçimi haline geldi.

Dijital video, insanları birbirine bağlama gücüne sahiptir. Video içerikler karantina sırasında yükselişe geçmesine rağmen popülerlikleri gösteriyor ki, dijital video önemini korumaya devam edecek.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Logo-saola-8.png
35d9ec_093b7c9e38bd4977a017d9491ba321f3_mv2.webp

Ofis

Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul A Blok No: 2E Kat: L1 F: 9 Ataşehir / İstanbul

İletişim

info@saolamarketing.com
 

+90 850 8990011

Takipte Kalın

instagram_edited.png
linkedin (1)_edited.png

© 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Saola Marketing Bir Sigma Group Markasıdır.

bottom of page